Privatumo politika

Grįžti atgal

www.kartingas.lt svetainės valdytojas Lietuvos kartingo federacija, į.k. 191976944, registracijos adresas Žemaitės g. 6, LT-01134 Vilnius, rūpinasi Jūsų informacijos apsauga ir laikosi Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (GDPR) bei kitų įstatymų, saugančių Jūsų informaciją. Šiame pranešime bus atsakyta į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus šioje interneto svetainėje. Jei turite kokių nors klausimų arba bet kuri iš šio pranešimo dalis yra neaiški, mes esame pasirengę Jums padėti taip, kaip aprašyta šio pranešimo paskutinėje dalyje. Prašome atkreipti dėmesį, kad bet kokia žodžio „mes“ forma šiame pranešime reiškia mūsų Įmonę, kaip nurodyta šio pranešimo 1 skyriuje.

1. Kas yra atsakingas už informacijos apsaugą?

Už Jūsų informacijos apsaugą atsakingas asmuo yra www.kartingas.lt svetainės valdytoja Lietuvos kartingo federacija, į.k. 191976944, registracijos adresas Žemaitės g. 6, LT-01134 Vilnius.

2. Kodėl yra renkama informacija?

Mes teikiame viešą prieigą prie interneto svetainės www.kartingas.lt (toliau – „Svetainė“) bei socialinių tinklų Facebook ir Instagram profilių (toliau – „Socialinių tinklų profiliai“) juos palaikome, tobuliname ir užtikriname jų saugą. Jūs, naršydami mūsų Svetainę ir Socialinių tinklų profilius, sudarote su mumis sutartį, kuria gaunate prieigą prie Svetainės ir Socialinių tinklų turinio ir sutinkate su teisės aktų nustatytomis jos naudojimo sąlygomis, įskaitant, bet neapsiribojant autorinių teisių sąlygomis ir šiame informaciniame pranešime pateikiamomis asmens duomenų apsaugos bei privatumo sąlygomis.

Mums reikia rinkti, naudoti ir saugoti informaciją apie Jus siekiant:

  • valdyti, tobulinti ir optimizuoti mūsų Svetainę ir jos vartotojų patirtį;
  • atsakyti į Svetainės lankytojų paklausimus, pasiūlymus, teikti techninę pagalbą;
  • suprasti naršymo tendencijas, įvertinti Mūsų auditorijos dydį ir naudojimo modelius, suprasti Mūsų vartotojų norus, pageidavimus;
  • didinti svetainės žinomumą atliekant rinkodaros veiksmus;
  • pagerinti Svetainės veikimą ir išvaizdą, kurti naujas funkcijas ir funkcionalumą;
  • laikytis teisinių įsipareigojimų, spręsti bet kokius ginčus, kurie gali kilti su Jumis ar trečiosiomis šalimis, ir įgyvendinti savo teises, atsirandančias dėl visų tarp Jūsų ir Mūsų ar tarp Mūsų ir trečiųjų šalių sudarytų sutarčių;
  • apsaugoti Mūsų teises ir turtą, susijusius su Svetaine.

3. Kokia tiksliai informacija yra renkam?

Kai naršote Svetainėje, mes galime naudoti technologijas (Jūsų naršyklės Svetainei pateikiamų užklausų analizę, slapukus ir pan.), kurios automatiškai surenka:

  • Naudojimo duomenis: kai įeinate į Svetainę, mes galime automatiškai surinkti tam tikrus duomenis apie jūsų prieigą prie Svetainės ir jos naudojimą (pvz., įėjimo ir išėjimo nuorodų URL, turinys ir puslapiai, prie kurių Jūs prisijungiate Svetainėje, prieigos datos ir laikai ir pan.);
  • Informaciją apie įrenginį: kai įeinate į Svetainę, mes galime automatiškai rinkti informaciją apie Jūsų įrenginį ir interneto ryšį (pvz., IP adresus, naudojamo kompiuterio ar mobiliojo prietaiso tipą, operacinės sistemos versiją, įrenginio identifikatorių, naršyklės tipą, kalbą ir pan.);
  • Informaciją apie Jūsų sutikimą leisti įdiegti slapukus: kai lankotės mūsų svetainėje, Jūsų prašoma sutikimo slapukų įdiegimui į Jūsų kompiuterį.

Atkreipiame dėmesį, kad šie duomenys yra anoniminiai ir pagal surenkamą informaciją mes negalime nustatyti tikslios Jūsų tapatybės. 

Kai savo iniciatyva parašote žinutę Svetainėje nurodytais kontaktiniais elektroninio pašto adresais ar pasinaudodami svetainės funkcionalumu, renkami šie Jūsų duomenys:

  • identifikaciniai duomenys (vardas, pavardė, įmonė ir pan.);
  • kontaktiniai duomenys (el. pašto adresas ir pan.);
  • bet kokie kitokie Jūsų iniciatyva pateikti duomenys, kuriuos Jūs laikote reikšmingais teikiamo paklausimo ar pasiūlymo kontekste;
  • mūsų atsakymas į Jūsų paklausimą.

Atkreipiame dėmesį, kad siekdami tinkamai atsakyti į Jūsų paklausimą galime Jūsų paprašyti papildomos informacijos, kuri mūsų nuomone yra būtina atsakymui į Jūsų paklausimą pateikti.

4. Ar svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies)?

Kai prisijungiate prie Svetainės, galime išsiųsti vieną ar kelis slapukus – mažus tekstinius failus, kuriuose yra raidžių ir skaitmenų simbolių eilutė. Galime naudoti ir sesijos slapukus, ir nuolatinius slapukus. Uždarius naršyklę, sesijos slapukas dingsta. Nuolatinis slapukas lieka uždarius žiniatinklio naršyklę ir gali būti naudojamas Jūsų žiniatinklio naršyklėje tolesniuose apsilankymuose Svetainėje. Slapukai yra techninė priemonė šio pranešimo 3 skyriuje nurodytai techninei naršymo informacijai rinkti automatiniu būdu. Mes naudojame šių rūšių slapukus:

  • Sesijos slapukai. Mes naudojame sesijos slapukus, kad galėtumėte naudotis Mūsų tinklalapiu;
  • Analitiniai slapukai. Mes naudojame analitinius slapukus, kad galėtumėme matyti Mūsų Svetainės ar Socialinio tinklo paskyros lankomumo statistiką, Jus dominančias temas ir galėtumėme pasiūlyti kokybišką, Jums aktualiausią informaciją.
  • Rinkodaros slapukai. Mes naudojame rinkodaros slapukus siekdami didinti savo žinomumą bei tam, kad Jums būtų rodoma įdomesnė ir Jūsų interesus atitinkanti reklama.

Mūsų naudojamų slapukų sąrašas:

  • Slapuko pavadinimas: Google Analytics;
    Slapuko tikslas: Puslapio lankomumo stebėsena;
    Slapuko naudojimo terminas: 2 metai;
    Naudojami duomenys: Anoniminiai duomenys, slapuko suteiktas unikalus numeris.
  • Slapuko pavadinimas: Facebook Pixel;
    Slapuko tikslas: Puslapio lankomumo stebėsena, reklamų atvaizdavimui;
    Facebook socialiniame tinkle Slapuko naudojimo terminas: 1 mėnuo;
    Naudojami duomenys: Slapuko suteiktas unikalus numeris.

Slapuko pavadinimas: „cookiesLKF“, slapuko tikslas: Įsiminti ar sutikote su slapukų naudojimu. Slapuko naudojimo terminas: 30 dienų. Naudojami duomenys: Slapuko suteiktas unikalus numeris Nuolatiniai slapukai gali būti pašalinti per Jūsų naudojamos žiniatinklio naršyklės nustatymus. Peržiūrėkite savo žiniatinklio naršyklės vartotojo gidą, kad sužinotumėte tinkamą būdą keisti slapukų nustatymus.

5. Ar renkama jautri (asmeninė) informacija?

Jautrios informacijos apie Jus nerenkame.

6. Kokią informaciją turiu pateikti internetinėje svetainėje ir kodėl?

Kaip Svetainės lankytojui, Jums nereikia Mums pateikti jokios informacijos. Visa techninė informacija automatiškai surenkama naudojant standartines žiniatinklio naršymo technologijas (Jūsų naršyklės Svetainei pateikiamų užklausų analizę, slapukus ir pan.). Jei Svetainėje nurodytais kontaktiniais elektroninio pašto adresais pateiksite mums paklausimą, Jūs turėtumėte nurodyti savo:

  • identifikacinius duomenis (vardas, pavardė, įmonė ir pan.);
  • kontaktinius duomenis (el. pašto adresas ir pan.);
  • paklausimo temą ir turinį.

Jūs taip pat turite galimybę savo nuožiūra pateikti papildomus duomenis, kuriuos laikote reikšmingais paklausimui ar pasiūlymui sudaryti sutartį (pvz.: darbo sutartį). Nepateikus tam tikros informacijos, kuri mums yra reikalinga tinkamai atsakyti į Jūsų paklausimą, mes galime Jūsų paprašyti šią informaciją pateikti.

7. Kodėl yra leidžiama rinkti informaciją apie mane?

Mes teisėtai renkame informaciją apie jus, nes:

  • Mums reikia jūsų informacijos, kad galėtumėme teikti prieigą prie Svetainės, t. y. Įvykdyti mūsų susitarimą ir leisti naršyti Mūsų Svetainėje pagal Jūsų pageidavimą, o taip pat, kad galėtumėme atsakyti į Jūsų iniciatyva pateikiamus pasiūlymus dėl sutarčių su mumis sudarymo (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies b punktas);
  • Jūsų asmens duomenis, atsiųstus kartu su paklausimu, kuriuos mums atsiuntėte savo iniciatyva, privalome saugoti laikydamiesi įstatymų nuostatų (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies c punktas);
  • Mums reikia jūsų informacijos, kad būtų laikomasi mūsų teisinių įsipareigojimų, išspręstume visus ginčus, kurie gali kilti su Jumis ar kitomis šalimis, ir užtikrintume savo teises, atsirandančias dėl visų tarp Jūsų ir Mūsų arba tarp Mūsų ir trečiųjų šalių sudarytų sutarčių. (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies c punktas);
  • Mums reikalinga jūsų informacija, siekiant patobulinti mūsų Svetainę ir jos naudotojų patirtį, o taip pat, apsaugoti Svetainę nuo neteisėtos prieigose, stebėti svetainės lankomumą, vykdyti rinkodarą atvaizduojant Jums įdomias bei aktualias reklamas (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies f punktas).

8. Kokia informacija apie mane yra renkama iš kitų šaltinių?

Mes nerenkame jokių Svetainės lankytojų duomenų iš kitų šaltinių.

9. Ar surinkti duomenys bus perduodami už Europos ekonominės erdvės ribų?

Ne.

10. Su kuo dalinsitės Mano asmens duomenimis?

Galime atskleisti jūsų asmeninius duomenis:

  • Mūsų paslaugų tiekėjams ar rangovams, kiek tai yra pagrįstai reikalinga Svetainės prieigos teikimui, palaikymui, kūrimui ir saugumo užtikrinimui.

Mes taip pat galime atskleisti Jūsų asmens duomenis, jei toks atskleidimas yra būtinas norint laikytis Mums taikomų teisinių įpareigojimų, teisinių pretenzijų nustatymui, vykdymui ar gynimui, tiek teismo procesuose, tiek administracinėse ar neteisminėse procedūrose.

11. Kaip ilgai bus saugojama informacija, surinkta apie Mane?

Techninė automatiškai renkama Informacija apie lankytojo įrenginį (-ius) ir naršymą saugoma taip, kaip nurodyta slapukų lentelėje, esančioje 4 skyriuje. Visą kitą informaciją saugosime vadovaudamiesi Lietuvos Vyriausiojo Archyvaro patvirtinta Bendrųjų dokumentų terminų saugojimo rodykle arba konkretiems santykiams taikomu ieškinio pareiškimo senaties terminu, priklausomai nuo to, kuris iš šių terminų yra ilgesnis.

12. Kokias teises aš turiu?

Jūs turite šias teises asmens duomenų apsaugos srityje (pažymime, kad šioms teisėms gali būti taikomi įstatymų nustatyti apribojimai ar sąlygos):

  • pateikti prašymą susipažinti su turima informacija apie Jus;
  • pateikti prašymą ištaisyti turimą informaciją apie Jus;
  • pateikti prieštaravimą duomenų tvarkymui dėl teisėto Mūsų intereso, kai atitinkami duomenys yra tvarkomi išskirtinai dėl teisėtų Mūsų interesų, o toks tvarkymas konkrečių aplinkybių kontekste neproporcingai suvaržo Jūsų teises ir laisves ar teisėtus interesus;

Pateikti prašymą ištrinti turimą informaciją apie Jus:

  • kai duomenys yra tvarkomi išskirtinai dėl teisėtų Mūsų interesų, Jūs prieštaraujate tokiam duomenų tvarkymui, o toks tvarkymas konkrečių aplinkybių kontekste neproporcingai suvaržo Jūsų teises ir laisves bei teisėtus interesus, išskyrus atvejus, kai toks duomenų tvarkymas yra reikalingas siekiant pareikšti teisinius reikalavimus arba gintis nuo pareikštų teisinių reikalavimų;
  • kai Jūsų duomenys yra tvarkomi neteisėtai.

Pateikti prašymą apriboti prieigą prie turimos informacijos apie Jus ar jos ištrynimą:

  • kai prašoma ištaisyti klaidingus duomenis – laikotarpiui, kol nustatytos klaidos nebus ištaisytos;
  • pareiškus prieštaravimą duomenų tvarkymui dėl teisėto Mūsų intereso, kol nebus išnagrinėtas Jūsų prieštaravimas ir priimtas Mūsų sprendimas dėl tolimesnio jų tvarkymo;
  • kai Mums asmens duomenys nebereikalingi, bet jie reikalingi Jums siekiant pareikšti teisinius reikalavimus ar gintis nuo pareikštų teisinių reikalavimų;
  • bet kokių duomenų, tvarkomų be teisinio pagrindo, kai Jūs nepageidaujate jų ištrynimo.
  • pateikti prašymą išeksportuoti Jūsų duomenis;
  • pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai. Jei norite pasinaudoti žemiau nurodytomis Jūsų teisėmis, prašome kreiptis į mus, kaip tai nurodyta 14 skyriuje. Prašome atkreipti dėmesį, jog šioms teisėms gali būti taikomos įstatymų numatytos sąlygos ir išimtys.

13. Ar Mano asmens duomenys bus naudojami automatiniam sprendimų priėmimui arba profiliavimui?

Ne.

14. Ką daryti jeigu kilo klausimų?

Jeigu Jūs turite klausimų, komentarų ar nusiskundimų, susijusių su tuo, kaip mes renkame, naudojame ir saugome duomenis apie Jus, mes esame pasirengę Jums padėti. Jei Jums reikalinga pagalba, prašome kreiptis nurodytais kontaktais.